Potovanja v tujino


Pogosta vprašanja

Kdaj sem upravičen do družinske tarife?

Družinska tarifa velja za do 7 oseb, ki potujejo skupaj, od tega največ 2 odrasla (21. rojstni dan pred začetkom potovanja). Ni nujno, da so te osebe v medsebojnem sorodstvu ali da imajo skupno bivališče.

Katere države so v Evropi?

Z zdravstvena in nezgodna zascita lahko izbirate med območjem veljavnosti "Hrvaška", "evropa" in "po vsem svetu". Obseg »Evropa po zavarovalnih pogojih« vključuje Evropo v geografskem smislu, v vseh sredozemskih državah in na otokih, v Jordaniji, Madeiri, na Azorih in Kanarskih otokih. Izjeme so Sirija, Rusija, Belorusija, Lugansk, Doneck in Krim.

To so naslednje države: Albanija, Alžirija, Andora, Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Danska, vključno s Ferskimi otoki (ne Grenlandijo), Egipt, Estonija, Finska, Francija (brez čezmorskih ozemelj), Grčija, Velika Britanija in Severna Irska, vključno s Shetlandskimi otoki, Orkneyjevimi otoki, Gibraltarjem, Kanalskimi otoki in otokom Man, Hrvaška, Irska, Islandija, Izrael, vključno s Shetlandskimi otoki, Orkneyjevimi otoki in otokom Man. Gaza, Zahodni breg in Golansko višavje, Italija, Jordanija, Kosovo, Hrvaška, Latvija, Libanon, Libija, Liechtenstein, Litva, Luksemburg, Makedonija, Malta, Maroko (razen Zahodne Sahare, ki jo zaseda Maroko), Moldavija, Monako, Črna gora, Nizozemska, Norveška, vključno s Svalbardom, Medvedjim otokom in otokom Janne. Norveška, vključno s Špicbergi, Medvedjim otokom in otokom Jan Mayen; Avstrija; Poljska; Portugalska, vključno z Madeiro in Azori; Romunija; San Marino; Švedska; Švica; Srbija; Slovaška; Slovenija; Španija, vključno s Kanarskimi otoki, Balearskimi otoki, Ceuto in Melillo; Češka; Tunizija; Turčija; Ukrajina; Madžarska; Vatikanska mestna država; Ciper.

Področje uporabe »Po vsem svetu po zavarovalnih pogojih« zajema vse države sveta z izjemo Severne Koreje, Afganistana, Mjanmara, Sirije, Venezuele, Rusije, Belorusije, Krima, Luganska, Donecka in Irana.

Do kdaj moram skleniti zavarovanje?

Če potovanja še niste začeli, lahko sklenete zavarovanje.

 

Ali velja zavarovanje tudi za službena potovanja?

Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini je mogoče skleniti tudi za službena potovanja. Pazite, da Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini ne nudi kritja za službeno prtljago in poklicno pogojenih ročnih dejavnosti med potovanjem.

Bivanje v bolnišnici bo trajajo dlje, kot sem načrtoval/-a potovanje – kako dolgo velja moje zavarovanje?

Če med zavarovanim potovanjem nepričakovano zbolite, vam povrnemo stroške bolnišničnega zdravljenja, tudi če je prvotno načrtovani konec potovanja že mimo, dokler vas ne prepeljemo nazaj v državo prebivališča, iz katere se je potovanje začelo. 

Nach oben