Zakaj je potovalno zavarovanje?


Zakaj je potovalno zavarovanje?

5 razlogov, zakaj skleniti potovalno zavarovanje pri zavarovalnici Europäischen

Zakaj je dobro skleniti potovalno zavarovanje? Popolnoma vseeno je, ali se odpravljate na zasluženi dopust na morje, družinski izlet v gore ali nakupovalni izlet v Pariz

Če se potovanja ne morete udeležiti in ga morate odpovedati

Če se potovanja ne morete udeležiti in ga morate odpovedati, Vam lahko ponudnik potovanja (predstavnik potovanja, letalska linija, hotel itd.) zaračuna provizijo zaradi odpovedi v skladu s svojimi pogoji poslovanja. Ta lahko znaša do 100 odstotkov cene potovanja. To pomeni: čeprav se svojega potovanja ne morete udeležiti, boste plačali del cene ali celo polno ceno potovanja. Ustrezno potovalno zavarovanje zavarovalnice Evropsko prevzame te stroške namesto Vas.

E-kartica ni ustrezno nadomestilo za potovalno zavarovanje

E-kartica ni ustrezno nadomestilo za potovalno zavarovanje, ki ga lahko sklenete pri zavarovalnici Europäischen. E-kartico sprejemajo le javne bolnišnice in zdravniki s koncesijo v državah članicah Evropske unije. Poleg tega če se odpravljate na potovanje v države Evropske unije, EGP (Evropskega gospodarskega prostora), Švico, Makedonijo, Črno goro, Bosno in Hercegovino ali Avstralijo, vam bo evropska kartica vsekakor prišla prav, medtem ko za BiH potrebujete konvencijsko potrdilo.AMPAK:
Evropska kartica ne krije prevoza v Slovenijo. V primeru, da v tujini težje zbolite ali se poškodujete, ker ste bili npr. udeleženi v prometni nesreči, boste potrebovali tudi prevoz v Slovenijo. Strošek prevoza zgolj iz sosednjih držav znaša od 1.500€ dalje in tega stroška prevoza v domovino vam evropska kartica ne krije.
Evropska kartica ne krije storitev zasebnih zdravnikov. V tujini so zasebne klinike in zasebni zdravniki v znatno večjem številu, kot v Sloveniji. Evropska kartica ne krije stroškov pri zasebnih zdravnikih.
Evropska kartica pogosto ne povrne vseh stroškov. Stroški se povrnejo v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji. Ker je strošek zdravstvenih storitev v tujini navadno višji, pogosto ni povrnjen v celoti. Razlika med dejanskimi stroški lahko znaša tudi več sto evrov! V mnogi državah zagotovi socialno varstvo zgolj pavšalne „povračilne zneske“. Razliko do dejanskih stroškov (do 1000 evrov na dan, v ZDA pa pogosto 10-krat več) morate plačati sami. Računi bolnišnične oskrbe, ki znašajo 150 000 evrov in več, lahko ogrozijo tudi človekov obstoj!
Evropska kartica ne povrne stroškov participacije. Če boste na Hrvaškem hospitalizirani boste kljub Evropski kartici morali plačati tudi stroške participacije, ki lahko znašajo do 2000 HRK (cca 300€).

Poleg tega morate vedeti, da standard v številnih javnih bolnišnicah držav članic EU še zdaleč ne ustreza slovenskemu standardu. Pomanjkanje jezikovnega znanja določene države in poznavanje njihovih običajev lahko poleg tega povzročita nemalo težav. Ustrezno potovalno zavarovanje zavarovalnice Europäischen prevzame Vaše stroške zdravniškega pregleda v višini 100 odstotkov zneska, stroške bolnišnične oskrbe pa do 200.000 evrov.

Prevoz domov na željo stranke

Ustrezno potovalno zavarovanje zavarovalnice Europäischen prevzame 100 odstotkov Vaših stroškov za prevoz v domovino iz tujine, v nujnem zdravstvenem primeru pa uredimo prevoz tudi z reševalnim letalom. Poleg tega imate po treh dneh bivanja v bolnišnici pravico do prevoza v domovino („prevoz domov na željo stranke”), tudi če to ni zdravstveno nujno (razen reševalnega letala). Prevoz v domovino z reševalnim letalom stane v Evropi med pribl. 10.000 in 25.000 evri. Čezoceanski let v domovino pa stane tudi do 100.000 evrov.

Če potujete v tujino zgolj z e-kartico, pomislite na to, da socialno zavarovanje v nobenem primeru ne krije stroškov za prevoz v domovino.

Popolno varovanje Vaše prtljage

Pri vašem potovanju mislite tudi na zavarovanje vaše prtljage: s primernimi potovalnimi zavarovanji Evropske ste v primeru kraje, izgube ali poškodbe vaše prtljage trenutne ednosti. Prav tako prevzamemo tudi stroške vaših nadomestnih nakupov, če prtljaga prispe z zamudo.

Obravnavanje nujnih primerov s partnerskim podjetjem Europ Assistance

Skupaj z našimi partnerskim podjetjem Europ Assistance imamo po svetu v 208 državah razpleteno mrežo z 275 pisarnami z več kot 400.000 pogodbenimi partnerji, ki lahko v nujnem primeru ukrepajo hitro in učinkovito na licu mesta.

Zavarovalnica Europäische lahko črpa tudi iz 100 let izkušenj na področju sklepanja potovalnih zavarovanj. Naj naše kompetence in izkušnje pomagajo tudi Vam. Zaradi številnih strank smo postali prva avstrijska zavarovalnica za sklepanje potovalnih zavarovanj. Zaupajte nam tudi Vi varstvo svojega potovanja.

Nach oben