Potovanja v tujino


Zdravstvena in nezgodna zašcita z asistenco za potovanje v tujini

Zavarovanje lahko sklenete v vaši turistični agenciji

Ker je Vaše zdravje najpomembnejša dobrina: zdravstvena in nezgodna zaščita nudi pomoč v primeru nenadne bolezni ali nezgode, vključno z zdravstveno oskrbo v nujnih primerih za počitnikovanje v tujini.

Storitve in pogoji

Tukaj boste našli vse informacije o tem zavarovalnem produktu, kot so informativni list o zavarovalnem produktu, opis ugodnosti z zavarovalnimi prejemki in premijami, zavarovalni pogoji ter informacije o pravici do odstopa od pogodbe, možnostih reklamacije in obdelavi podatkov. 

Hiter pregled storitev:

  • Stroški zdravljenja do € 100.000,-
  • Prevoz domov do 100 %, vključeno reševalno letalo
  • Stroški za iskanje in reševanje do € 10.000,- vključeno helikoptersko reševanje
  • 24-urna-asistenca po vsem svetu       

Pomoč zavarovalnice Evropsko

Klemen B. (55 let) v bližnji potovalni agenciji rezervira potovanje na Hrvaško in sklene zavarovanje zavarovalnice Evropsko. Med bivanjem na Hrvaškem ga začnejo mučiti močne bolečine v hrbtu in v spodnjem stranskem delu trebuha ter močna slabost. Z reševalnim vozilom ga odpeljejo v bolnišnico, kjer mu po nekaj preiskavah odkrijejo ledvične kamne.  Klemen B. mora ostati dan v bolnišnični oskrbi ter za tem prihajati na redne preglede. Odloči se, da bo predčasno končal potovanje in nadaljeval zdravljenje v domovini. Zavarovalnica Evropsko turisticno zavarovanje plača bolnišničn stroški v višini 711 evrov in stroški v višini 280 evrov zaradi spremembe rezervacije leta, skupaj 991 evrov.