Potovanja v tujino


Zavarovanje na potovanju

Zavarovanje lahko sklenete v vaši turistični agenciji

Ko vsaka minuta šteje: zavarovanje na potovanju nudi najobsežnejše storitve v primeru bolezni ali nezgode, vključno z okrevanjem – zavarovana je tudi prtljaga, npr. v primeru kraje. Če želite biti torej zaščiteni pred najpogostejšimi nevarnostmi na potovanjih, Vam priporočamo sklenitev zavarovanja na potovanju.

Storitve in pogoji

Tukaj boste našli vse informacije o tem zavarovalnem produktu, kot so informativni list o zavarovalnem produktu, opis ugodnosti z zavarovalnimi prejemki in premijami, zavarovalni pogoji ter informacije o pravici do odstopa od pogodbe, možnostih reklamacije in obdelavi podatkov. 

Hiter pregled storitev:

  • Prekinitev potovanja
  • Prtljaga
  • Iskanje in reševanje
  • Zdravstvene storitve v tujini, vklj. prevoz domov
  • Osebna odgovornost na potovanju
  • 24-urna-asistenca  po vsem svetu     

Pomoč zavarovalnice Evropsko

Aleš S. rezervira v bližnji potovalni agenciji potovanje v ZDA. Poleg rezervacije mu v agenciji priporočijo tudi sklenitev potovalnega zavarovanja. Med njegovim bivanjem v ZDA ga začnejo mučiti močne bolečine v hrbtu in v spodnjem stranskem delu trebuha ter močna slabost. Z reševalnim vozilom ga odpeljejo v bolnišnico, kjer mu po nekaj preiskavah odkrijejo ledvične kamne. Ales S. preživi en dan v bolnišnici in ga ob odpustu naročijo na redne kontrolne preglede. Pod temi pogoji se odloči, da bo predčasno zaključil svoje potovanje in nadaljeval z zdravljenjem v domovini. Zaradi sklenitve potovalnega zavarovanja pri zavarovalnici Evropsko mu ni treba plačati niti bolnišničnih stroškov v višini 6.077 evrov niti stroškov v višini 350 evrov zaradi spremembe rezervacije leta. Zavarovalnica Europäischen Reiseversicherung plača 6.427 evrov.