Zavarovanje v tujini

Ko počitnice propadejo

Zavarovanje odpovedi potovanja

Zavarovanje lahko sklenete v vaši turistični agenciji

Do začetka potovanja se lahko zgodi marsikaj: zavarovanje odpovedi potovanja prevzame stroške, če morate potovanje zaradi nenadne in hude bolezni družinskega člana nepričakovano odpovedati ali če Vam na primer delodajalec prekine delovno razmerje. Zavarovanje odpovedi potovanja poleg tega krije tudi stroške povratnega potovanja, če želite potovanje predčasno zaključiti.

Sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja vam torej priporočamo zato, da ne boste sami prevzeli vseh stroškov.

Storitve in pogoje

Z enim samim pogledom si lahko ogledate storitve, premije in zavarovalne pogoje v PDF-obliki, ki je najprimernejša za takojšnje tiskanje.

Hiter pregled storitev

  • Odpoved potovanja
  • Prekinitev potovanja

Pomoč zavarovalnice Evropsko

Arne M. in njegova dva prijatelja, Matej in Žiga, se odločijo počitnice preživeti skupaj v Grčiji. Arne M. vztraja pri sklenitvi zavarovanja odpovedi potovanja. Trije prijatelji se odločijo skleniti zavarovaje odpovedi potovanja pri zavarovalnici Europäischen Reiseversicherung.

Šest dni pred začetkom dopusta se ta odločitev za to majhno potovalno skupino izkaže kot pravi blagoslov. Arne M. zlomi roko. Vsi trije prijatelji odpovejo potovanje. V tem trenutku znašajo stroški odpovedi potovanja 65 odstotkov celotne cene potovanja.

Ker so tako Arne M. kakor tudi Matej in Žiga navedeni v zavarovalni polici kot udeleženci potovanja, nobeden od prijateljev ne utrpi finančne škode. Zavarovalnica Evropsko prevzame skupne stroške v višini 2.212 evrov.