Pravo

Izjava o varstvu podatkov

Varstvo podatkov

Družba Europäische Reiseversicherung AG se zaveda občutljivosti uporabe podatkov. S posredovanimi podatki ravnamo z največjo skrbnostjo. Naša velika skrb je, da ob obdelavi vaših podatkov oz. kadar obiščete ali uporabite našo spletno stran na naslovu www.evropsko.si, varujemo in spoštujemo vašo zasebnost.
Na našega pooblaščenca za varstvo podatkov se lahko obrnete po e-pošti na naslov datenschutz@europaeische.at ali po klasični pošti z dopisom na naslov Europäische Reiseversicherung AG, Kratochwjlestraße 4, 1220 Wien, s pripisom »Datenschutzbeauftragter« (»Pooblaščenec za varstvo podatkov«).

Podrobne informacije o obdelavi podatkov v okviru zavarovalnih pogodb najdete v našem obvestilu o obdelavi podatkov.

Nenehno si prizadevamo za izboljšavo naše spletne strani, da bi vam lahko ob njenem obisku nudili čim večje udobje. Zato o obiskovalcih naše spletne strani zbiramo določene podatke:

Piškotki (cookies)
Piškotki so datoteke, ki zbirajo določene informacije o vaši napravi, ki vam omogoča povezavo z internetom. Da bi vam olajšali dostop do naše spletne strani in omogočili analize obiskov naše spletne strani, shranjujemo piškotke na vaši napravi, ki vam omogoča povezavo z internetom. S pomočjo naših piškotkov evidentiramo IP-naslov vaše naprave, ki vam omogoča povezavo z internetom, in druge podrobnosti vaših priklicev našega spletišča, na primer, katere strani ste priklicali, na kaj ste kliknili, kako dolgo ste bili na spletni strani, uporabljeni brskalnik, tehnične informacije o napravi, ki vam omogoča povezavo z internetom (namizje ali mobilna naprava, velikost monitorja, operacijski sistem), in vir obiska našega spletišča (ali ste prišli na naše spletišče na podlagi našega trženjskega ukrepa oz. s katerega spletišča ste bili napoteni na naše spletišče). Te informacije uporabljamo za izdelavo zbirnih ocen uporabe našega spletišča in njegovo optimizacijo. V ta namen morajo biti podatki na voljo. Podatke shranjujemo največ šest mesecev po namestitvi piškotka. Podatkov ne posredujemo drugim prejemnikom. Možnost imate, da svoj brskalnik nastavite tako, da ali ne dopusti shranjevanja naših piškotkov ali pa da vas obvešča o prejemu naših piškotkov. Te nastavitve lahko pri običajnih brskalnikih izberete pod rubriko »Nastavitve« v mapici »Varnost« ali »Varstvo podatkov«. Tako lahko odločate o tem, ali boste naše piškotke sprejeli ali odklonili. Če naše piškotke odklonite, je lahko vaš obisk našega spletišča povezan z omejeno funkcionalnostjo, na primer pri iskanju ali povpraševanju. Po opravljenem obisku našega spletišča lahko piškotke kadarkoli izbrišete iz svojega sistema.

Orodja za analizo spletne strani 
Uporabljamo Google Analytics, storitev družbe Google LLC (»Google«) za analizo spletnih strani. Storitev Google Analytics uporablja piškotke, ki se shranjujejo na vaši napravi, ki vam omogoča povezavo z internetom. Piškotki omogočajo analizo vaše uporabe našega spletišča. Podatki, ki jih piškotki izdelajo o vaši rabi našega spletišča (vključno z vašim IP-naslovom), se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA in tam shranijo. Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše rabe naše spletne strani, izdelavo poročil o teh aktivnostih na spletišču za nas in opravljanje nadaljnjih storitev za nas, povezanih z rabo spletnih strani. Prav tako bo družba Google te podatke po potrebi posredovala tretjim osebam, če je to predpisano z zakonom ali če tretje osebe te podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google vašega IP-naslova v nobenem primeru ne bo povezala z drugimi podatki družbe Google. Več informacij o tem, kako bo družba Google uporabila podatke, vam je na voljo tukaj: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

Vtičniki socialnih medijev v okviru socialnih medijev
Na našem spletišču uporabljamo vtičnike socialnih omrežij Facebook, Twitter, Google+ in Instagram.
Ko prikličete neko stran našega spletnega mesta, ki vsebuje takšne vtičnike, ti niso aktivni. Šele ko kliknete na temu namenjeni gumb, vtičnike aktivirate. Z aktiviranjem vzpostavite zvezo s posameznim omrežjem in daste svojo privolitev za posredovanje podatkov temu omrežju.
Če ste prijavljeni pri tem omrežju, lahko omrežje vaš obisk uvrsti k vašemu tamkajšnjemu računu. Če aktivirate gumb za posamezno omrežje, se ustrezna informacija od vašega brskalnika prenese neposredno na posamezno omrežje in tam shrani.
Namen in obseg zbiranja podatkov, njihove nadaljnje obdelave in uporabe na posameznem omrežju ter vaše s tem povezane pravice in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti so razvidni iz obvestil o varstvu podatkov vsakega posameznega omrežja.
Če ne želite, da posamezno omrežje prek našega spletnega mesta zbira podatke o vas, se morate pred obiskom našega spletnega mesta odjaviti iz zadevnega omrežja.

Facebook slikovne točke 
Na naši spletni strani uporabljamo Facebook slikovne točke Facebooka, socialnega omrežja družbe Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland.
Koda, ki je implementirana na naši spletni strani, lahko analizira ravnanje obiskovalcev, ki so prek reklame na Facebooku prišli na našo spletno stran. To se lahko uporablja za izboljšanje oglasov na Facebooku in te podatke evidentira in shrani Facebook. V evidentirane podatke nimamo vpogleda, temveč jih lahko samo uporabljamo v okviru vključevanja oglasov. Z uporabo kode Facebook slikovnih točk se namestijo tudi piškotki.
Z uporabo Facebook slikovnih točk se sporočilo o obisku naše spletne strani posreduje omrežju Facebook, tako da so ustrezni oglasi za obiskovalca vidni na Facebooku. Če imate uporabniški račun Facebook in ste prijavljeni, se obisk naše spletne strani uvrsti k vašemu Facebook uporabniškemu računu.
Kako se Facebook slikovna točka uporablja za reklamne kampanje, lahko izveste na strani https://www.facebook.com/business/learn/facebook-ads-pixel.
Svoje nastavitve za reklamne oglase v omrežju Facebook lahko spremenite na strani https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen, če ste prijavljeni v tem omrežju. Na http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/ lahko upravljate svoje preference glede spletnih oglasov, ki temeljijo na rabi. Tam lahko naenkrat dezaktivirate ali aktivirate veliko ponudnikov ali opravite nastavitve za posamezne ponudnike.
Več informacij o smernici za varstvo podatkov omrežja Facebook najdete na strani https://www.facebook.com/policy.php.

Če smo vaše podatke prejeli in jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, lahko svoje soglasje kadarkoli prekličete, posledica tega pa je, da vaših podatkov od prejema preklica soglasja ne bomo več obdelovali za namene, ki so bili navedeni v vašem privoljenju. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki je potekala na podlagi vašega soglasja do njegovega preklica.
Prav tako imate tudi možnost, da se s pritožbo obrnete na organ za varstvo podatkov Österreichische Datenschutzbehörde, Wickenburggasse 8-10, 1080 Wien, telefon: +43 1 52 152-0, e-pošta: dsb@dsb.gv.at.
Na naši spletni strani ne uporabljamo nobenih postopkov za avtomatizirano sprejemanje odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, v skladu z 22. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Top