ERV

Zasebna Potovanja > Potovanja v tujino > Celosten paket zavarovanja potovanja

Celosten paket zavarovanja potovanja

print page send page add page to favorites

Tukaj boste našli storitve in razpredelnico s premijami: celostni paket za varovanje potovanja.

  • Če potovanja ne morete nastopiti in ga odpoveste, vam lahko organizator potovanja (letalska družba, hotel itd.) zaračuna stroške za odpoved potovanja skladno s svojimi pogoji poslovanja, ki lahko znašajo tudi do 100 odstotkov cene potovanja.

   To pomeni: potovanja ne morete nastopiti in kljub temu morate plačati del cene potovanja ali celo celotno ceno potovanja.

   1. Povračilo stroškov odpovedi potovanja

   Povrnemo stroške odpovedi potovanja, če nepričakovano ne morete na potovanje zaradi:

   • nenadne težke bolezni, težkih zdravstvenih posledic nezgode, slabega prenašanja cepljenja ali smrti (že obstoječe bolezni so zavarovane samo, če nenadoma postanejo akutne); kritje ne velja za kronične bolezni;
   • nenadne bolezni, težjih zdravstvenih posledic nezgode ali smrti družinskega člana, ki ni skupaj z vami rezerviral potovanje, če je s tem nujno potrebna vaša prisotnost v domačem kraju;
   • težjih zapletov pri nosečnosti;
   • večje materialne škode na vaši lastnini v kraju bivanja zaradi elementarnih nesreč (npr. požar) ali kaznivega dejanje tretje osebe, če je s tem nujno potrebna vaša prisotnost.

   če ne odidete na potovanje

   Zavarovalno kritje pod 1. točko je potrebno skleniti na dan rezervacije in velja od dne sklenitve zavarovanja do dne začetka potovanja - če zavarovanje sklenete kasneje, zavarovalno kritje velja za dogodke (z izjemo nezgod, smrtnih primerov in elementarnih nesreč), ki nastopijo po 10. dnevu po sklenitvi zavarovanja.

    

  • 2. Povračilo rezerviranih in neizkoriščenih storitev potovanja

   Povrnemo rezervirane, vendar neizkoriščene storitve potovanja, kot so npr. bivanja v hotelu, polpenzion (brez vozovnice za povratek domov), če morate potovanje predčasno prekiniti. Zavarovalno kritje velja za primere, ko je bilo zavarovanje prekinjeno iz razlogov navedenih v 1. točki.

   če ne odidete na potovanje

   3.  Povračilo dodatnih stroškov povratka domov

   Povrnemo dodatne stroške povratka domov, če morate potovanje prekiniti – povrnjeni so stroški za prevoz z enakim prevozom kot je bil v osnovi rezerviran.

   Zavarovalno kritje velja za primere, ko je bilo zavarovanje prekinjeno iz razlogov navedenih v 1. točki.

   do 100 %

  • 4. Poškodba, tatvina ali uničenje prtljage

   Če se vaša prtljaga na potovanju uniči ali vam jo ukradejo, vam povrnemo trenutno vrednost zavarovanega predmeta. Pri poškodbah vaše prtljage vam povrnemo stroške popravila (vendar največ do trenutne vrednosti zavarovanega predmeta). Zavarovani so predmeti, ki jih vzamete s seboj na potovanje (izjeme: glejte 21. člen zavarovalnih pogojev ERV-RVB SLO 2008).

   Upoštevajte, da so vrednostni predmeti, kot so nakit ali tehnični predmeti, zavarovani samo pod določenimi pogoji – npr. ne jih pustiti brez nadzora v avtomobilu.

   Za trenutno vrednost velja nova vrednost zavarovanega predmeta na dan povzročene škode zmanjšana za zmanjšanjo vrednosti zaradi starosti in obrabe.

   Škodni primer nemudoma pisno prijavite na kraju samem– npr. pri ropu/tatvini pri policiji; pri poškodbi med prevozom pri prevoznem podjetju (npr. letalska družba).  Lovsko in športno orožje ni zavarovano.

   Posameznik do € 500,-
   Družina do € 1.000,-

    

    Nur beim Komplett-Schutz Plus erhalten Sie bei Beschädigung, Diebstahl oder Verlust Ihres Gepäcks den Neuwert ersetzt. Liegt der Zeitwert eines versicherten Gegenstandes am Tag des Schadens unter 40 % des Wiederbeschaffungspreises, wird jedoch maximal der Zeitwert ersetzt.

   5. Potrebni nadomestni nakupi pri zapoznelo prispeli prtljagi

   Če vaša prtljaga prispe na cilj z zamudo, vam povrnemo stroške za nujno potrebne nadomestne nakupe (npr. zobna ščetka, spodnje perilo).

   Posameznik do € 200,-
   Družina do € 400,-

    Ist Ihr Gepäck nach 48 Stunden noch immer nicht angekommen, ersetzen wir im Komplett-Schutz Plus die doppelte Versicherungssumme für notwendige Ersatzkäufe.

   6. Pomoč in povračilo stroškov za nadomestne potovalne dokumente

   Če vam ukradejo ali uničijo vozovnice, potne liste ali osebne izkaznice, vam povrnemo (uradne) pristojbine za ponovno izdajo teh dokumentov (npr. pristojbine za izdajo nadomestne vozovni-ce ali potnega lista).

   Posameznik do € 200,-
   Družina do € 400,-

  • 7. Stroški iskanja in reševanja zavarovanca zaradi nesreče, življenjske nevarnosti v gorah ali na morju  

   Če imate nezgodo in ste v nevarnosti v gorah ali na morju, plačamo vaše iskanje (npr. gorska reševalna služba) in vaše reševanje (npr. prevoz s helikopterjem od kraja nezgode do bolnišnice).

   do € 10.000,-

  • 8. Transport v najbližjo bolnišnico (prevoz) do 100%

   Krijemo stroške za vaš prevoz v bolnišnico ali zdravniško potreben prevoz, če v tujini doživite nezgodo ali akutno zbolite.

   do 100 %

   9.  Ambulantna oskrba

   Krijemo stroške za vašo ambulantno zdravniško oskrbo in predpisana zdravila, če v tujini doživite nezgodo ali akutno zbolite.

   do 100 %

   10. Bolnišnična oskrba

   Krijemo stroške za vašo bolnišnično oskrbo in predpisana zdravila, če v tujini doživite nezgodo ali akutno zbolite.

   V primeru nujnega zdravstvenega primera ali bolnišnične oskrbe to nemudoma javite na asistenčni center GENERALI Zavarovalnice d.d. Stroške bomo krili neposredno z bolnišnico, zato v tujini ne boste imeli dodatnih stroškov.

   do € 200.000,-

   11. Prevoz zdravil  

   Če na potovanju v tujini nimate na voljo predpisanega zdravila, ki ga potrebujete, ker ste zboleli, bomo organizirali hitro dostavo in prevzeli stroške prevoza.

   do 100 %

   12. Prevoz domov v primeru zdravstvene nuje (vključeno reševalno letalo)   

   V številnih državah oprema v bolnišnicah ne zadostuje, da bi pacienta zadostno oskrbeli. Če ste zdravstveno sposobni za premestitev, vam v tem primeru organiziramo povratek domov in prevzamemo stroške prevoza (npr. reševalno letalo). Povratek domov poteka v Slovenijo ali v sosednjo državo, če ste potovanje tam začeli.

   Skupaj z zdravnikom določimo primeren način povratka domov.

   V primeru nujnega zdravstvenega primera ali bolnišnične oskrbe nemudoma pokličite asistenčni center GENERALI Zavarovalnice d.d. Svetovali vam bodo in vam v nujnem primeru organizirali povratek domov.

   Stroški prevoza domov so kriti le v primeru, da prevoz organizira GENERALI Zavarovalnica d.d. Stroške bomo obračunali neposredno, zato v tujini ne boste imeli dodatnih stroškov.

   do 100 %

   13. Čimprejšnje potovanje domov po 3 dneh zdravljenja v bolnišnici, tudi brez medicinske nujnosti (izključeno reševalno letalo)

   Če vaše zdravljenej v bolnišnici v tujini traja dlje kot 3 dni, vam organiziramo- tudi brez medicinske nujnosti- vaš povratek domov in krijemo stroške prevoza (izključen je prevoz z reševalnim letalom). Sami se odločite, če želite, da vas odpeljejo nazaj domov.

   Povratek domov poteka v Slovenijo ali drugo sosednjo državo, če ste potovanje tam začeli. Odvisno od vašega zdravstvenega stanja bomo določili primeren način prevoza domov

   do 100 %

   14. Nočitev zavarovanega sopotnika

   Če mora eden od zavarovanih sopotnikov zaradi vašega zdravljenja v bolnišnici ali organizacije vašega prevoza domov, ostati v letovišču v tujini dlje kot je bilo načrtovano, potem nadomestimo dodatne stroške za nočitev tega sopotnika.

   do € 400,-
   na dan do € 100,-

   15. Povratek osebe zavarovane kot sopotnik

   Če mora zavarovani sopotnik svoje bivanje zaradi vašega bivanja v bolnišnici podaljšati ali zaradi vašega povratka domov potovanje predčasno končati in zato svojih vozovnic za povratek domov ne more izkoristiti ali jih izkoristi samo deloma, mu povrnemo dodatne stroške za povratek domov. Povratek domov poteka s primernim prevoznim sredstvom.

   Če je v reševalnem letalu prostor, se sopotnik lahko pelje v tem letalu.

   do 100 %

   16. Povratek otrok z nadzorno osebo  

   Če zaradi nezgode, bolezni ali smrti v tujini ne morete poskrbeti za povratek domov svojih mladoletnih otrok, vam organiziramo in krijemo stroške za prihod in povratek ene nadzorne osebe, katera bo vaše otroke spremljala na poti domov.

   do € 4.000,-

   17. Prevoz v smrtnem primeru zavarovanca ali pogreb na kraju dogodka  

   V smrtnem primeru zavarovanca organiziramo in krijemo prevoz umrlega do kraja bivanja. Po želji krijemo stroške pogreba v kraju letovanja.

   do 100 %

  • 18.  Odškodnina za trajno invalidnost od 50 % naprej

   Če zaradi nezgode nastale med zavarovanim potovanjem nastane trajna, vsaj 50-odstotna invalidnost, prejmete enkratno odškodnino v višini ustrezne zavarovalne vsote.

   € 40.000,-

  • 19.  Osebna odgovornost zasebnika na potovanju

   V primeru, da nekomu povzročite materialno ali osebno škodo, je na voljo omejena zavarovalna vsota za ugotovitev upravičenosti odškodninskega zahtevka.

   Priznanje krivde oškodovancu, v pisni oz. ustni obliki ali v obliki plačila ni dopustno. O škodnem primeri nemudoma obvestite asistenčni center zavarovalnice GENERALI d.d.

   do € 100.000,-

  • Za pogodbeno podlago veljajo zavarovalni pogoji zavarovalnice EUROPÄISCHEN Slovenija ERV-RVB-SLO 2008, ki so vam na voljo v vseh poslovalnicah turistične agencije ali na Generali Zavarovalnici d.d..

   Izvleček iz ERV-RVB SLO 2008

   POZOR: Splošni pogoji za zavarovanje na potovanju (ERV-RVB SLO 2008) veljajo samo v tistih delih, ki ustrezajo obsegu zavarovalnega kritja izbranega paketa potovalnega zavarovanja.

 • Cena potovanja do
  EvropaV področje veljavnosti »Evropa« spadajo vse evropske države v geografskem pomenu, vse države, ki ležijo ob Sredozemskem morju in sredozemski otoki, Jordanija, Madeira in Kanarski otoki. Natančneje gre za naslednje države: Egipt; Albanija; Alžirija; Andora; Belgija; Bosna in Hercegovina; Bolgarija; Danska vključno s Farskimi otoki (ne Grenlandija); Nemčija; Estonija; evropski del Rusije vključno z Zemljo Franca Jožefa; Finska; Francija (brez čezmorskih ozemelj); Grčija; Velika Britanija in Severna Irska vključno s Shetlandskimi otoki, Orkneyskimi otoki, Gibraltarjem, Kanalskimi otoki in otokom Man; Irska; Islandija; Izrael vključno z Gazo, Zahodnim bregom in Golansko planoto; Italija; Jordanija; Hrvaška; Latvija; Libanon; Libija; Lihtenštajn; Litva; Luksemburg; Makedonija; Malta; Maroko (ne Zahodna Sahara, ki jo zaseda Maroko); Moldavija; Monako; Črna gora; Nizozemska; Norveška vključno s Spitzbergi, Medvedjim otokom in otokom Jan Mayen; Avstrija; Poljska; Portugalska vključno z Madeiro in Azori; Romunija; San Marino; Švedska; Švica; Srbija; Slovaška; Slovenija; Španija vključno s Kanarskimi otoki, Baleari, Ceuto in Melillo; Sirija; Češka; Tunizija; Turčija; Ukrajina; Madžarska; Vatikan; Belorusija; Ciper.
  Svet
  € 400,-
  € 37,-
  € 54,-
  € 750,-
  € 48,-
  € 60,-
  € 1.000,-
  € 57,-
  € 68,-
  € 1.500,-
  € 78,-
  € 87,-
  € 2.000,-
  € 99,-
  € 107,-
  € 2.500,-
  € 121,-
  € 128,-
  € 3.000,-
  € 143,-
  € 149,-
  Zavarovalno kritje velja za največ sedem oseb, ki potujejo skupaj, pri čemer sta lahko največ dve osebi polnoletni (18. rojstni dan pred dnem nastopa potovanja). Ni nujno, da so osebe med seboj v sorodu. Skupno bivališče ni pogoj (gl. Pogosta vprašanja)
  € 750,-
  € 74,-
  -
  € 1.500,-
  € 98,-
  € 124,-
  € 2.000,-
  € 116,-
  € 140,-
  € 3.000,-
  € 157,-
  € 177,-
  € 4.000,-
  € 199,-
  € 216,-
  € 5.000,-
  € 243,-
  € 258,-
  € 6.000,-
  € 287,-
  € 300,-

 

Informacijski list s pogoji zavarovanja


Z enim samim pogledom si lahko ogledate storitve, premije in zavarovalne pogoje v PDF-obliki, ki je najprimernejša za takojšnje tiskanje.

Informacijski list

 
 

Pomoč zavarovalnice Europäische

Za svoje potovanje je Dejan K. v osnovi sklenil potovalno zavarovanje pri zavarovalnici Europäischen – za rezerviran dopust v Grčiji pa je izbral celostni paket za varovanje potovanja.

Več ...

 
 

STORITEV


24-urna-pomoč v tujini

+386 1 47 57 117
Schaden melden


Imate kakšna vprašanja glede naših produktov? Na voljo smo vam po telefonu ali elektronski pošti.

Telefon     E-Mail

 

Splošni pogoji • Izjava o varstvu podatkov • Kolofon

Europäische Reiseversicherung AG • Kratochwjlestr. 4 • A-1220 Dunaj, Avstrija • Tel.: +43 1 317 25 00 • Faks: +43 1 319 93 67 • E-Pošta: info@europaeische.si