Zavarovanje v tujini

Potovanja v tujino

Zdravstvena in nezgodna zašcita z asistenco za potovanje v tujini

Obstajajo starostne omejitve za sklenitev potovalnega zavarovanja?

Tako za potovalno zavarovanje kot tudi za sklenitev zdravstvenega in nezgodnega zavarovanja SLO ni starostnih omejitev.

Kdaj sem upravičen do družinske tarife?

Zavarovalno kritje velja za največ sedem oseb, ki potujejo skupaj, pri čemer sta lahko največ dve osebi polnoletni (18. rojstni dan pred dnem nastopa potovanja).
Ni nujno, da so osebe med seboj v sorodu. Skupno bivališče ni pogoj.

Pri izračunu premije vam avtomatsko predlagamo družinsko tarifo, če je ta za vas ugodnejša od tarife za posameznika in če vpišete največ 7 oseb, od tega največ 2 odrasli osebi.

Če želite zavarovati otroke in več kot 2 odrasli osebi, lahko družinsko tarifo kombinirate tudi s tarifo za posameznika – na primer:
zakonca s 4 otroki pod 18 let ter babica

  • Zavarovanje po družinski tarifi za starša in 4 otroke +
    zavarovanje po tarifi za posameznika za babico

Katere države so v Evropi?

Katere države so v Evropi?

V področje veljavnosti »Evropa« spadajo vse evropske države v geografskem pomenu, vse države, ki ležijo ob Sredozemskem morju in sredozemski otoki, Jordanija, Madeira in Kanarski otoki.

Natančneje gre za naslednje države: Egipt; Albanija; Alžirija; Andora; Belgija; Bosna in Hercegovina; Bolgarija; Danska vključno s Farskimi otoki (ne Grenlandija); Nemčija; Estonija; evropski del Rusije vključno z Zemljo Franca Jožefa; Finska; Francija (brez čezmorskih ozemelj); Grčija; Velika Britanija in Severna Irska vključno s Shetlandskimi otoki, Orkneyskimi otoki, Gibraltarjem, Kanalskimi otoki in otokom Man; Irska; Islandija; Izrael vključno z Gazo, Zahodnim bregom in Golansko planoto; Italija; Jordanija; Hrvaška; Latvija; Libanon; Libija; Lihtenštajn; Litva; Luksemburg; Makedonija; Malta; Maroko (ne Zahodna Sahara, ki jo zaseda Maroko); Moldavija; Monako; Črna gora; Nizozemska; Norveška vključno s Spitzbergi, Medvedjim otokom in otokom Jan Mayen; Avstrija; Poljska; Portugalska vključno z Madeiro in Azori; Romunija; San Marino; Švedska; Švica; Srbija; Slovaška; Slovenija; Španija vključno s Kanarskimi otoki, Baleari, Ceuto in Melillo; Sirija; Češka; Tunizija; Turčija; Ukrajina; Madžarska; Vatikan; Belorusija; Ciper.

Do kdaj moram skleniti zavarovanje?

Če potovanja še niste začeli, lahko sklenete zavarovanje.Če ni dogovorjeno drugače, zavarovanje velja za eno potovanje. Veljati začne, ko zapustite kraj bivanja, začasno bivališče ali kraj dela in se zaključi z vrnitvijo nazaj ali s potekom zavarovanja.

Ob sklenitvi zavarovanja po internetu se Vaša zavarovalna polica prikaže takoj kot potrdilo, ki Vam jo pošljemo tudi po e-pošti.

 

Ali velja zavarovanje tudi za službena potovanja?

Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini je mogoče skleniti tudi za službena potovanja. Pazite, da Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini ne nudi kritja za službeno prtljago in poklicno pogojenih ročnih dejavnosti med potovanjem.

Bivanje v bolnišnici bo trajajo dlje, kot sem načrtoval/-a potovanje – kako dolgo velja moje zavarovanje?

Če med zavarovanim potovanjem nenadoma zbolite, vam povrnemo stroške zdravljenja, tudi če se je predhodno potovanje že končalo, dokler Vas ne moremo pripeljati nazaj v Slovenijo, vendar največ 90 dni od začetka veljave zavarovanja.

Top