Zavarovanje v tujini

Potovanja v tujino

Počitniško zavarovanje

Kdaj sem upravičen do družinske tarife?

Zavarovalno kritje velja za največ sedem oseb, ki potujejo skupaj, pri čemer sta lahko največ dve osebi polnoletni (18. rojstni dan pred dnem nastopa potovanja). Ni nujno, da so osebe med seboj v sorodu. Skupno bivališče ni pogoj.

Vsakokratna zavarovalna vsota velja skupno za vse zavarovane osebe skupaj.

 Pri izračunu premije vam avtomatsko predlagamo družinsko tarifo, če je ta za vas ugodnejša od tarife za posameznika in če vpišete največ 7 oseb, od tega največ 2 odrasli osebi.

Če želite zavarovati otroke in več kot 2 odrasli osebi, lahko družinsko tarifo kombinirate tudi s tarifo za posameznika – na primer:
zakonca s 4 otroki pod 18 let ter babica

  • Zavarovanje po družinski tarifi za starša in 4 otroke +
  • zavarovanje po tarifi za posameznika za babico

Evropa?

V področje veljavnosti »Evropa« spadajo vse evropske države v geografskem pomenu, vse države, ki ležijo ob Sredozemskem morju in sredozemski otoki, Jordanija, Madeira in Kanarski otoki.

Natančneje gre za naslednje države: Egipt; Albanija; Alžirija; Andora; Belgija; Bosna in Hercegovina; Bolgarija; Danska vključno s Farskimi otoki (ne Grenlandija); Nemčija; Estonija; evropski del Rusije vključno z Zemljo Franca Jožefa; Finska; Francija (brez čezmorskih ozemelj); Grčija; Velika Britanija in Severna Irska vključno s Shetlandskimi otoki, Orkneyskimi otoki, Gibraltarjem, Kanalskimi otoki in otokom Man; Irska; Islandija; Izrael vključno z Gazo, Zahodnim bregom in Golansko planoto; Italija; Jordanija; Hrvaška; Latvija; Libanon; Libija; Lihtenštajn; Litva; Luksemburg; Makedonija; Malta; Maroko (ne Zahodna Sahara, ki jo zaseda Maroko); Moldavija; Monako; Črna gora; Nizozemska; Norveška vključno s Spitzbergi, Medvedjim otokom in otokom Jan Mayen; Avstrija; Poljska; Portugalska vključno z Madeiro in Azori; Romunija; San Marino; Švedska; Švica; Srbija; Slovaška; Slovenija; Španija vključno s Kanarskimi otoki, Baleari, Ceuto in Melillo; Sirija; Češka; Tunizija; Turčija; Ukrajina; Madžarska; Vatikan; Belorusija; Ciper.

V področje veljavnosti »svet« spadajo vse ostale države sveta.

Do kdaj moram skleniti zavarovanje?

Če potovanja še niste začeli, lahko sklenete Zavarovanje na potovanju. Ob sklenitvi zavarovanja po internetu se Vaša zavarovalna polica prikaže takoj kot potrdilo, ki Vam jo pošljemo tudi po e-pošti.

Ali velja zavarovanje tudi za službena potovanja?

Zavarovanje na potovanju je mogoče skleniti tudi za službena potovanja. Pazite, da Zavarovanje na potovanju ne nudi kritja za službeno prtljago in poklicno pogojenih ročnih dejavnosti med potovanjem.

Bivanje v bolnišnici bo trajajo dlje, kot sem načrtoval/-a potovanje – kako dolgo velja moje zavarovanje?

Če med zavarovanim potovanjem nenadoma zbolite, vam povrnemo stroške zdravljenja, tudi če se je predhodno potovanje že končalo, dokler Vas ne moremo pripeljati nazaj v Slovenijo, vendar največ 90 dni od začetka veljave zavarovanja.

Top