Kako poteka sklepanje zavarovanja preko spleta?


 

1

Izračun individualne premije

Pred dejanskim sklepanjem zavarovanja lahko hitro in POVSEM ANONIMNO izračunate svojo individualno premijo za izbrano potovalno zavarovanje. „POVSEM ANONIMNO“ pomeni, da pri izračunu premije ni potrebno navesti nobenih osebnih podatkov, kot sta npr. vaše ime ali vaš naslov.

2

Vpis osebnih podatkov

Če vam izračunana premija ustreza, lahko izbrano zavarovanje sklenete kar preko spleta. V ta namen je treba najprej vpisati zahtevane osebne podatke.

Opomba glede varstva podatkov:

Za Evropsko ima varstvo vaših osebnih podatkov najvišjo prioriteto. Jamčimo tudi za strogo zaupno ravnanje z informacijami, ki nam jih posredujete. Vaši podatki bodo uporabljeni izključno za sklenitev vašega zavarovanja. Prav tako ste lahko prepričani, da so pri nas vaše informacije z uporabo sodobnih požarnih zidov zavarovane pred dostopom tretjih oseb.

Več informacij o varstvu vaših osebnih podatkov najdete v naši Izjavi o varstvu podatkov: Izjava o varstvu podatkov.

3

Preverjanje podatkov in plačilo

Pred postopkom plačila lahko s pomočjo tipkovnice in brskalnika še enkrat preverite in po potrebi popravite vse združene vpisane podatke. Če so vsi podatki pravilni, lahko premijo udobno plačate s pomočjo kreditne kartice (VISA, Mastercard/Eurocard, American Express in DinersClub).

Varnostno navodilo:

Prenos vaših podatkov po spletu bo vselej potekal v šifrirani obliki s pomočjo postopka SSL (najmanj 128 bitov). Plačilo se opravi po našem partnerju za plačila Wirecard Central Eastern Europe GmbH (www.wirecard.at) in pri plačilu z bančnim trajnikom po našem partnerju za plačila hobex AG (www.hobex.at). Pri prenosu podatkov naš partner za plačila šifrira podatke vaše kreditne kartice s postopkom SSL (najmanj 128 bitov).

4

Povzetek in potrditev sklenitve vašega zavarovanja ter prenos vaše zavarovalne police preko elektronske pošte

Po sklenitvi dobite prikazan povzetek sklenitve vašega zavarovanja. Za vsak slučaj si zapišite številko vaše zavarovalne police.

Zavarovalna polica se pri sklenitvah zavarovalnega varstva za potovanje kupcu posreduje takoj po naročilu v obliki elektronskega sporočila.

Če tega ne prejmete, se obrnite – s sklicevanjem na predhodno zabeleženo številko zavarovalne police – na naš servisni center (tel. +43 1 317 25 00-73930, e-pošta: info@europaeische.at) .