ERV

 > Izjava o varstvu podatkov

Izjava o varstvu podatkov

 
print page send page add page to favorites

Varstvo vaše zasebnosti je za nas zelo pomembno. V nadaljevanju vas bomo natančno seznanili z ravnanjem z vašimi podatki.

Zbiranje in obdelava vaših podatkov
Načeloma lahko našo spletno stran obiščete, ne da bi morali navesti svoje osebne podatke. Če pa želite opraviti nakup ali uporabiti določene funkcije naše spletne strani, morate vpisati svoje osebne podatke.

Vnos podatkov
Da bi na naši spletni strani lahko sklepali zavarovanja ali zaprosili zanje, potrebujemo naslednje podatke zavarovanca: ime, priimek, elektronski naslov, naslov bivališča (poštna številka, kraj, ulica) in ime, priimek in rojstni datum vseh zavarovanih oseb. Elektronski naslov potrebujemo, da lahko z vami hitro vzpostavimo stik v primeru, da bi imeli vprašanja ali bi potrebovali informacije v zvezi z vašim naročilom, in prav tako, da vam lahko pri sklepanju pogodb na spletu pošljemo zavarovalno polico oziroma potrditev vaše ponudbe. Vaš datum rojstva potrebujemo za preverjanje predpostavk, ki predstavljajo pogoj za sklenitev izbrane tarife, in prav tako v statistične namene.
Poleg tega potrebujemo v primeru plačila s kreditno kartico ime imetnika kreditne kartice, številko kreditne kartice, datum veljavnosti kreditne kartice in kontrolno številko, ki je navedena na hrbtni strani vaše kreditne kartice.

V primeru plačila po bančnem trajniku potrebujemo naziv in državo banke, ime imetnika bančnega računa, številko bančnega računa in karakteristično številko banke. Prenos vaših podatkov po spletu bo vselej potekal v šifrirani obliki s pomočjo postopka SSL (najmanj 128 bitov).

Plačilo se opravi po našem partnerju za plačila Wirecard Central Eastern Europe GmbH (www.wirecard.at) in pri plačilu z bančnim trajnikom po našem partnerju za plačila hobex AG (www.hobex.at). Pri prenosu podatkov naš partner za plačila šifrira podatke vaše kreditne kartice s postopkom SSL (najmanj 128 bitov).

Uporaba in posredovanje vaših podatkov
Podatke, ki nam jih sporočite, uporabljamo izključno samo za izpolnitev pogodbe in pri tem strogo upoštevamo zakonske predpise. V ta namen, če je potrebno, vaše podatke posredujemo drugim podjetjem, kot so npr. asistenčna podjetja ali pošta. Ta podjetja smejo vaše podatke uporabiti samo za obdelavo naročila in za nikakršne druge namene in so v odnosu do nas pogodbeno zavezana za upoštevanje zakonskih predpisov za varstvo podatkov.

V primeru zakonskega predpisa, uradne odredbe ali uradnega preiskovalnega postopka pa smo pravno zavezani za dajanje konkretnih podatkov na razpolago določenemu upravnemu organu.

Shranjevanje besedila pogodbe
Besedilo pogodbe shranimo in vam pošljemo polico ali potrditev vaše ponudbe po elektronski pošti. Podatki vašega naročila iz varnostnih razlogov po spletu niso več dosegljivi.

Uporaba piškotkov
Uporabljamo piškotke, da bi obisk naše spletne strani atraktivno oblikovali in omogočili uporabo določenih funkcij. Pri tem gre za majhne tekstualne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku.
Piškotki, ki jih uporabljamo, se potem, ko zaprete brskalnik, zbrišejo z vašega trdega diska (piškotki posamezne seje ’’Session-Cookies’’).
Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da boste prejemali obvestila o nalaganju piškotkov in boste lahko od primera do primera sami odločali o sprejemu piškotka ali pa boste sprejemanje piškotkov načeloma izključili. V primeru odklonitve sprejemanja piškotkov lahko pride do omejitev pri delovanju naše spletne strani. V rubriki ’’Pomoč’’ boste na svojem brskalniku našli opis, kako opravite nastavitve na običajnem brskalniku in kako lahko piškotke sprejemate ali pa jih odklonite.

Storitev "Google Analytics"
Ta spletna stran uporablja storitev ’’Google Analytics’’, spletno analitično storitev družbe Google Inc. („Google“). Storitev ’’Google Analytics’’ uporablja tako imenovane „piškotke“, tekstualne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih izdelajo ti piškotki, se v anonimni obliki prenesejo na strežnik družbe Google in tam shranijo. Družba Google uporablja te informacije za analizo uporabe spletne strani, na podlagi katere nato izdeluje poročila o aktivnostih spletne strani za upravljavca in opravlja druge storitve, ki so povezane z uporabo spletne strani in spleta. Družba Google te informacije po potrebi prenaša tudi na tretje osebe, če je to z zakonom predpisano ali če tretje osebe te podatke obdelujejo po nalogu družbe Google. V nobenem primeru pa družba Google ne bo povezala vašega IP-naslova z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika preprečite; opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celotnem obsegu. Pri vsakem obisku neke spletne strani se podatki za dostop shranijo. Podatki, ki jih bomo shranili o vas, se bodo  uporabljali izključno samo za analize v statistične namene. Posredovanje podatkov tretjim osebam z naše strani, tudi samo delno, v obliki izvlečkov, je izključeno.

Varnost podatkov
Prenos podatkov vaše pogodbe po spletu se opravi v šifrirani obliki s pomočjo postopka SSL. Naša spletna stran in drugi sistemi so s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi zavarovani tako, da preprečujejo izgubo, uničenje, spreminjanje in dostop do vaših podatkov ali njihovo razširjanje s strani nepooblaščenih oseb.

Pravica dajanja podatkov
Imate pravico do brezplačnih informacij o vaših shranjenih podatkih in po potrebi prav tako pravico do popravkov, zaprtja ali izbrisa teh podatkov, če je to po zakonu mogoče.

Informacija o varstvu podatkov

Če bi imeli vprašanja v zvezi z zbiranjem, obdelavo ali uporabo vaših osebnih podatkov, se v pisni obliki obrnite na naslednji naslov:
Europäische Reiseversicherung AG
Kratochwjlestraße 4, A-1220 Dunaj, Avstrija
Telefaks: +43 1 319 93 67
E-naslov: info@europaeische.at


 

STORITEV


24-urna-pomoč v tujini

+386 1 47 57 117
Schaden melden


Imate kakšna vprašanja glede naših produktov? Na voljo smo vam po telefonu ali elektronski pošti.

Telefon     E-Mail

 

Splošni pogoji • Izjava o varstvu podatkov • Kolofon

Europäische Reiseversicherung AG • Kratochwjlestr. 4 • A-1220 Dunaj, Avstrija • Tel.: +43 1 317 25 00 • Faks: +43 1 319 93 67 • E-Pošta: info@europaeische.si